medyum71
Yeni Üye
Karizma +0/-0
|
 |
« : Ekim 19, 2011, 12:19:35 ÖÖ » |
|
Anneler, babalar çocuklarınızın eğitiminde SOROBAN’ı gündeminize almanızı tavsiye ediyorum. Bir an önce araştırmaya başlamalısınız. Çocuklarınız SOROBAN ile tanışsın ve faydasını ömür boyu yaşasınlar… Soroban, bir eğitim aracıdır. Çocukların özellikle 5-6’lı yaşlarından 10-11 yaşlarına kadar matematiksel dört işlem eğitiminde kullanılmaktadır. Bir çeşit “Abaküs”tür. Çubuklara dizili tahta boncuklardan yapılmış ve bir kutu gibi çevrelenmiştir. Soroban eğitimi almış çocuklar toplama, çarpma, çıkarma ve bölme işlemlerinin doğru ve hızlı bir şekilde yapabilmektedir. Çok haneli işlemleri dahi kısa sürede yapabilmektedirler. Çocuklar sorobanı kullanmayı öğrendikten sonra sorobansız da işlemleri hayali olarak yapabilmektedir. Hafıza geliştirmek için kullanılabilir. Soroban kullanmayı öğrenmiş kişiler, eğitim hayatları boyunca ve günlük hayatlarının hesaplama gerektiren anlarında yetenekli bir uzman gibi başarılı olabilmektedir. Soroban Abaküs sistemi çocuğun hem temel aritmetik konularına hakim olmasını ve anlamasını sağlayarak hızlı hesaplamalar yapmasını sağlamakta, hem de öğrenmeye sağ beyin etkisini katarak her türlü konuyu hızlı öğrenmelerini sağlamaktadır. Soroban Abaküs eğitimi alan çocuklara ve öğrencilere şu alanlarda fayda sağlamaktadır:
Daha İyi Hafıza Gücü
Keskin Bir Gözlem Gücü
Yüksek Konsantrasyon
Yüksek Odaklanma Yeteneği
Hızlı Refleks
Daha İyi Analitik Düşünme
Gelişmiş Sabır ve Dayanıklılık
Gelişmiş Yaratıcı Düşünme ve Hayal Gücü
Anlama ve Hesaplama Yeteklerinde Gelişme
Kendine Güvenin Artması
Etkili ve İstekli Dinleme Becerileri
Daha İyi Uygulama Becerileri