admin
Site Genel Yöneticisi
Karizma +21/-3
Çevrimdışı
Cinsiyet: 
Mesaj Sayısı: 965
|
 |
« : Nisan 06, 2008, 03:06:34 ÖS » |
|
Eczacılık
Programın Amacı
Eczacılık programının amacı, sentetik, yarı sentetik veya biyolojik kökenli ilaç hammaddelerinin elde edilmesi, fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinin incelenmesi, değerlendirilmesi, kaliteli ilaç üretimi ve ilaçların saklanması, kullanılması gibi konularda eğitim yapmaktır.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Eczacılık programında, başta kimya olmak üzere fizik, matematik ve biyoloji dersleri verilir. İlaç hammadde ve şekillerinin üretim tekniklerine ve kullanışlarına ilişkin lisans dersleri ise genellikle son iki yılda toplanmıştır.
Eczacılık fakültelerinde dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülür. Öğrenciler uygulama derslerini fakülte laboratuarlarında sürdürmekte ve eğitim süresi boyunca değişik yıllara dağılmış olarak eczane, hastane ve endüstride staj yapmaktadırlar.
Gereken Nitelikler
Eczacılık programına girebilmek ve bu fakültede başarılı olabilmek için normalin üstünde akademik yeteneğe ve bilimsel meraka sahip olmak, fen bilimlerine ve özellikle kimyaya ilgi duymak gerekir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Eczacılık programını bitirenlere "Eczacı" unvanı verilir. Eczacı, sağlık hizmetleri grubundan bir meslek adamı, aynı zamanda bir ticaret adamıdır. Serbest eczacı olarak ilaç alıp satmak bir ticaret işidir. Ancak halka ve sağlık memurlarına ilaçların kaliteleri, nitelikleri hakkında bilgi verme ve tavsiyelerde bulunma işleri dolayısıyla eczacılık bir sağlık mesleğidir.
Eczacılar reçetelerde doktorlarca istenen hazır ilaçları müşteriye satar, hazırlanması gerekli ilaçları hazırlar, reçetesiz satılan ilaçlar konusunda müşterileri uyarır.
Eczacılar çalışmalarını laboratuar, eczane gibi ilaç kokularının yaygın olduğu kapalı yerlerde yürütme durumundadırlar. Bu nedenle eczacı olmak isteyen bir kimsenin bu çalışma ortamını dikkate alması yararlı olur.
Bir eczacının ekonomi ve alım satım işlerine de ilgi duyması, çalışmalarında çok dikkatli ve titiz davranması, sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerekmektedir.
Çalışma Alanları
Eczacıların çoğunluğu kendilerine veya başkalarına ait eczanelerde, bir kısmı ise hastanelerin eczanelerinde sorumlu eczacı olarak, bazıları laboratuarlarda, ilaç endüstrisinde araştırmacı veya ilaç tanıtıcısı olarak çalışırlar, küçük bir kısmı ise eğitim ile uğraşırlar.
Eczacılık fakültesi mezunlarının kamu kuruluşlarında iş bulma olanağı son yıllarda çok azalmış görünmektedir. Serbest eczacı olmak isteyenler için de eczane açacakları bölge ya da şehir önem kazanmaktadır. Büyük kentlerde ihtiyaçtan fazla eczane vardır.
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
Lord Angelus
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2008, 10:04:51 ÖS » |
|
eyw bilgilendirdiğin için saol
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
TUJCE
|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2008, 02:41:23 ÖS » |
|
başta eczacılığı düşünüyodum ama vazgeçtim çünküa rtık diblomasını alan herkez eczahane açıyo bu yüzden iş imkanları azaldı yane parası az o yüzden vazgeçtim:D
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
Lord Angelus
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2008, 04:59:09 ÖS » |
|
Hımm para için yani  taBİ ekonomik yönünü kim düşünmezki
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
TUJCE
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 01, 2008, 05:28:31 ÖS » |
|
tabee insen çalıştıktan sonra karşılığını almalı  ))
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
Lord Angelus
|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 01, 2008, 05:31:03 ÖS » |
|
bi inşaatta çalışanla öğretmen aynı parayı almıyolar hakmı bu
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
TUJCE
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 01, 2008, 05:34:16 ÖS » |
|
bi inşaatta çalışanla öğretmen aynı parayı almıyolar hakmı bu  ama ben bir yeri kazanmak için yane öss için çalıştıklarımızı kastediyorum bir inşaatçıda össye çalışsaydı oda meyvesini toplardı
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
Lord Angelus
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 01, 2008, 05:36:59 ÖS » |
|
Peki bide şöyle düşün..tamam çalıştın güzel bi üniversteyi kazandın ama maddi imkansızlıkların var..ve en yakın örnek benim amca oğlu 356 puan yaptı ama ailesi fakir olduğundan hava astsubaylığına gitti.
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
TUJCE
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 01, 2008, 05:38:44 ÖS » |
|
bak bu kötü olmuş okadar çabası gitmiş üzüldüm
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
Lord Angelus
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 01, 2008, 05:40:15 ÖS » |
|
ya malesef öle oldu..şuanda eziliyo ama 2 sene sonra 2 milyar maaş alacak
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
TUJCE
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 01, 2008, 05:41:14 ÖS » |
|
bak sonuçta yine iyi para alyoo:))))
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
Lord Angelus
|
 |
« Yanıtla #11 : Aralık 01, 2008, 05:43:02 ÖS » |
|
Haklısın bide türkçe öğretmenliğinde sevgilisi var..en azaından 1 milyarda o alsa eve 3 milyar girer buda türkiyede güzel para
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
TUJCE
|
 |
« Yanıtla #12 : Aralık 01, 2008, 05:52:10 ÖS » |
|
maşallah  )))
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
admin
Site Genel Yöneticisi
Karizma +21/-3
Çevrimdışı
Cinsiyet: 
Mesaj Sayısı: 965
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 04, 2008, 06:38:21 ÖS » |
|
konu amacı dışına çıkarılmasın litfen...
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|
TUJCE
|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 06, 2008, 10:27:01 ÖS » |
|
konu amacı dışına çıkarılmasın litfen...  baş üstüne admin bey:D
|
|
|
|
|
Logged
|
|
|
|
|